Interview

Marketingfacts interview ‘the role of e-mail in Marketing Automation’

The role of email in marketing automation

Faas Broersma has been interviewed by Karlijn Hoftijzer from the Dutch website Marketingfacts about the role of e-mail in Marketing Automation.

 

Faas Broersma was in 2015 leading the CRM and Analytics department from Nextail. A start-up with all the ecommerce activities of the Blokker holding. Broersma and his team where, at that moment, working on rolling out a marketing automation strategy with a clear role for email campaigns.

 

Marketingfacts is the Dutch platform for Interactive Marketing.

 

Faas Broersma staat sinds september aan het roer van de CRM- en analytics-afdeling van Nextail, de ‘startup’ waar alle ecommerce activiteiten van de merken van de Blokker Holding zijn ondergebracht. Broersma en zijn team zijn op dit moment bezig met het uitrollen van een strakke marketingautomationstrategie waarin hij een duidelijke plek ziet voor het kanaal e-mail.

 

Marketing automation is een term die al wat langer meegaat, maar lijkt nu ineens een vlucht te maken. Broersma geeft daar zijn verklaring voor: “Marketing automation is niets anders dan het centraal bijeenbrengen van je klantdata en het opzetten van een volledige customer journey. Je komt er niet meer onderuit om je klant over alle kanalen dezelfde merkbeleving te geven. Het verzamelen van data an sich, is daarbij niets nieuws, maar het orkestreren over alle kanalen heen, dat is de uitdaging. Hoe koppel je offline aan online? Hoe zorg je ervoor dat een klant die een stofzuiger in een fysieke winkel koopt, geretarget wordt via mail met een aanbieding voor stofzuigerzakken? Het vernieuwende zit hem in het totaalpakket.”

 

Read the full article here: Marketingfacts

 

Do you want to know what Broersma Consulting can do for your company? Contact us.